Logo

راهنمای ثبت اختراع در خارج از کشور

ثبت اختراع در خارج از کشور مخصوص اعضای هیات‌علمی
  • اعضاي هيات علمي و دانشجویان دانشگاه بناب که تمایل دارند اختراع خود را در خارج از کشور به ثبت برسانند،ابتدا فرم افشای اختراعات را تکمیل می نمایند و به دفتر انتقال فناوری ارسال می دارند.دفتر انتقال فناوری موظف است ظرف  دو هفته نتایج جستجوی مقدماتی را برای  متقاضی ارسال نماید. متقاضی باید حداکثر ظرف  دو هفته نزدیکترین اختراعات و اسناد را تعیین نموده و همراه  با ذکر موارد تشابه و اختلاف به دفتر مالکیت فکری  دانشگاه ارسال دارد. دفتر موظف است دو هفته پس از دریافت مدارک با هماهنگی متقاضی، فرم تقاضای ثبت اختراعات را تکمیل نموده و پرونده را برای طرح در کمیته مالکیت فکری به جریان بیاندازد.
  • دفتر انتقال فناوری وظیفه دارد قبل از طرح موضوع در کمیته مالکیت فکری، اطلاع رسانی لازم را که شامل اعلام عنوان اختراع،خلاصه اختراع و نام مخترعین است، در بین اعضای هیات علمی دانشگاه انجام دهد.
  • در صورت هر گونه اعتراض به اختراع، معترضین فرم اعتراض به ثبت اختراع را تکمیل خواهند کرد وبه دفترانتقال فناوری ارسال می دارنداعتراض افراد، ابتدا در دفتر انتقال فناوری دانشگاه بررسی شده  ودر اولین جلسه مالکیت فکری دانشگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورت رد اعتراض روند ثبت اختراع پیگیری خواهد شد.
  • در مورد اختراعاتی  که برای ثبت در خارج از کشور  به تصویب کمیته مالکیت فکری دانشگاه رسید، ابتدا قراردادی داخلی بین دانشگاه و مخترعین منعقد می شود. پس از آن، دانشگاه موظف است ظرف مدت 2 ماه با وکیل واجد شرایط برای ثبت اختراع در خارج از کشور وارد مذاکره شده و قرارداد لازم را با وکیل مربوط منعقد نماید.پرداخت تمام هزینه  ثبت اختراع خارجی که شامل هزینه های وکیل نیز می شود، به جز هزینه های چاپ زودهنگام (early publication ) و پتنت مشروط(provisional patent ) به عهده دانشگاه خواهد بود كه حداقل نيمي از اين مبلغ ر ادانشگاه مستقيما پرداخت خواهد كرد ومابقي هزينه را از پ‍ژوهانه عضو هيات علمي كسر خواهد نمود .)
  • درثبت اختراعات حوزه نانو که ستاد نانو بخشی از هزینه آن را پرداخت نموده است، در صورت ذکر نام دانشگاه به عنوانAssignee  مابقی هزینه ها به عهده دانشگاه خواهد بود
  • در صورتي كه مخترعين از طرق ديگر مانند معاونتهاي رياست جمهوري يا به طور شخصي اقدامات اوليه را براي ثبت اختراع خارجي انجام داده باشند، در صورت تائيد مدارك حقوقي و فني اختراع توسط دفتر انتقال فناوري، پرداخت مابقي هزينه اختراع به عهده دانشگاه است  كه حداقل 75 در صد هزينه باقي مانده را  دانشگاه به صورت مستقيم ومابقي هزينه از پژوهانه عضو هيات علمي كسر خواهد نمود.

تبصره:مخترعين بايد تمام مدارك و قراردادهاي مربوط را  به دفتر انتقال فناوري تحويل دهند وفرم تعهد نامه مربوط را مبني بر ذكر نام دانشگاه به عنوان Assignee و ديگر شرايط مندرج در آن را امضا كنند. حداقل مداركي كه مخترعين به دفتر تحويل مي دهند عبارتند از:
  • نتيجه جستجوي اوليه،موافقت نامه و قرارداد با نهاد و ارگان اوليه حام وfirst office action (نتيجه داوري اوليه اداره ثبت)
  • در صورتی که اختراع با نظر کمیته مالکیت فکری دانشگاه قابلیت ثبت در خارج از کشور را از لحاظ فناوري و تجاري نداشته باشد، مخترعین می توانند خود اقدام به ثبت اختراع در خارج از کشور نمایند،در این صورت دیگر دانشگاه مالک اختراع نخواهد بود، اما  مخترع مي تواند از شرايط قرارداد كلي دانشگاه با وكيل ثبت اختراع استفاده نمايد و دانشگاه مجاز خواهدبود تا از آن اختراع براي مقاصد تحقيقاتي و آموزشي به‌صورت غير انحصاري، غيرقابل انتقال، غيرقابل ابطال و بدون نياز به پرداخت حق امتياز در پروژه های علمی تحقیقاتی داخل دانشگاه  استفاده ‌نمايد.
  • در صورتی که مخترعین از دیگر نهادها برای ثبت اختراع خود کمک گرفته باشند یا اقدام نموده باشند، باید مراتب را به دفتر انتقال فناوری دانشگاه اطلاع دهند.
  • در ثبت اختراعات خارج از کشور، نام دانشگاه به عنوان مالک اختراع(Assignee یا عبارات معادل آن)و  به صورت University of Bonab خواهد آمد.
  • ویرایش شده
  • در يکشنبه نوزدهم بهمن 1399
  • توسط A. Esmaeelzadeh