یکی از مهمترین نهاد های مؤثر در جهت شناخت و درک توسعه علمی و همچنین، توانمندسازی و تربیت نیروی کار تخصصی ماهر و متناسب با نیازهای جامعه، دانشگاه است که باید همگام با تغییرات جهانی با گفتمان علم و فناوری و گذار به اقتصاد دانش محور، اهداف و رسالت خود را بازتعریف نماید. اگرچه افزایش ظرفیت های آموزش عالی و برنامه ریزی های متناسب با تغییر مأموریت های دانشگاهها باعث افزایش کیفیت آموزش ها، توانمندی ها و مهارت های شغلی دانش آموختگان دانشگاهی بیش از پیش شده است، اما، شرایط بسیار متغیر بازار کسب و کار، کاهش تصدی گری دولت و افزایش ارتباطات بین المللی، توازن بین عرضه نیروهای تربیت شده دانشگاهی و نیاز بازار کار را بر هم زده است.
دکتر حبیب اعتمادی با بیان اینکه از طریق مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی، دوره های مهارت افزایی، مشاوره شغلی و بازدیدهای علمی برای دانشجویان برگزار خواهد شد افزود: طی سال های اخیر در دانشگاه بناب علاوه بر شاخص مقالات به موضوع آموزش مهارت ها، تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت و پایان نامه و رساله های تقاضامحور توجه ویژه ای شده است.
یکی از نکات کلیدی در راستای افزایش اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، شناسایی بازار کار مناسب، مشاوره و هدایت شغلی برای دستیابی به کار متناسب با توانمندی ها و علایق فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد. با توجه به رشد تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، تخصصی تر شدن کار و حرکت به سمت کسب و کارها بر پایه فناوری های پیشرفته، ایجاد ساختارها و مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، امری ضروری است؛ لذا در این راستا مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاه بناب فعالیت های خود را با تمرکز بر ارائه خدمات به دانشجویان و فارغ التحصیلان در راستای بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه و آماده سازی افراد برای ورود به بازار کار از پاییز 1402 آغاز می کند. از مهم ترین برنامه های این مرکز می توان به برگزاری دوره های توانمندسازی، مهارت آموزی و کارآفرینی برای گروه های مختلف و ارائه خدمات جامع کاریابی و در نهایت معرفی افراد توانمند به سازمان ها و واحدهای صنعتی اشاره کرد.